БФРЛ в IARU HF Championship 2021

Уважаеми колеги,

През втория уикенд на месец юли се проведе IARU HF Championship - състезание, в което е създадена специална категория за участие на национални радиолюбителски организации - членки на IARU.

Във връзка с организацията на участието на БФРЛ в това състезание, бе изпратена покана за участие в състезанието от името на федерацията до всички клубове - членове. Получени бяха отговори от три клуба - 2 положителни и един отказ за участие.

Участието на БФРЛ в IARU HF Championship 2021 с инициал LZ0HQ бе реализирано от клубовете, изявили желание за участие - LZ1KSP (Пловдив)  и LZ2KSB (Балчик).

УС на БФРЛ изказва сърдечни благодарности на операторите на LZ0HQ през 2021 - LZ1CI, LZ1CL, LZ3FN, LZ4AW, LZ7NJ - представили БФРЛ в това престижно състезание! Благодарение на техните усилия от името на федерацията, са направени над 3300 връзки с над 1800 уникални участника от близо 100 страни! С ръка на сърце можем да кажем, че за условията и броя оператори, с които БФРЛ участва в IARU HF Championship 2021, представянето е повече от отлично!

В БФРЛ вярваме, че в следващи издания на това състезание, представянето на федерацията ще бъде припознато като призвание и от други членове!

Заявените от участниците в IARU HF Championship резултати бяха публикувани през миналата седмица от отчитащата състезанието организация - ARRL.